Ułatwienia dostępu

  • Skalowanie treści 100%
  • Czcionka 100%
  • Wysokość linii 100%
  • Odstęp liter 100%

integrootwarcie strony legimi w nowym okniebip logootwarcie strony ibuk w nowym oknieotwarcie strony urzędu miasta w nowym oknie

Marta Dymek 'Jadłonomia. Kuchnia roślinna - 100 przepisów nie tylko dla wegan'

jadlonomia

Wegetarianizm i weganizm cieszą się w Polsce coraz większą popularnością. Jednak nie każdy amator kuchni roślinnej ma świadomość jej bogactwa i różnorodności. Łatwo wpaść w rutynę kilku warzyw czy „nieśmiertelnej” soi. Marta Dymek przybywa z odsieczą i proponuje takie smakowitości, o jakich nawet nam się nie śniło! „Jadłonomia” to zbiór ponad 100 autorskich, najoryginalniejszych wegańskich przepisów, które podbiją serca/żołądki nawet zatwardziałych fanów kuchni mięsnej.
Książka jest pięknie wydana, zdjęcia potraw, autorstwa M.D., są bardzo apetyczne i już samo ich oglądanie sprawia przyjemność. Poprzeczka w kategorii książek kulinarnych zawieszona została wysoko.
„Jadłonomia” to poszerzająca kulinarne horyzonty pozycja obowiązkowa. To obietnica, iż nikt już nie zaśmieje się, że „kuchnia wege to tylko sałata i trawa”. Niech sięgnie po nią każdy; nawet ja, „roślinożerca” z 13-letnim stażem, z zachwytem odkryłam kuchnię roślinną na nowo.



Książkę znajdziecie w naszej bibliotece (tutaj)

Metryczka książki|closed


Tytuł: Jadłonomia. Kuchnia roślinna – 100 przepisów nie tylko dla wegan
Autor: Marta Dymek
Wydawnictwo: Dwie Siostry
Rok wydania: 2014
Gatunek: kulinaria, przepisy kulinarne, poradniki

© 2024 Miejska Biblioteka Publiczna w Katowicach. Wykonanie Szymon Szostok